Alles over Rhodos lees je op Rhodospagina.nl
           
 Over Rhodos  |  plaatsen op Rhodos  |  zien & doen  |  op vakantie naar Rhodos?  |  weer & klimaat  |  foto's  |  zonkalender Rhodos  |  handige links | e-mail
Op vakantie naar Rhodos
Rhodos is samen met Kreta al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen binnen Griekenland. De toeristen op Rhodos bestaan voornamelijk uit Nederlanders, Duitsers en Engelsen. Nederlanders zitten vooral in de plaatsen Trianda, Ixia en Rhodos Stad terwijl de Engelsen en Duitsers vooral in het oostelijk gelegen Faliraki en ook in Rhodos Stad vertoeven.
 
Voor wat voor soort vakantie is Rhodos wel en niet aan te bevelen?
Gezinsvakanties Zeer goed aan te bevelen
Jonge stellen Zeer goed aan te bevelen
Oudere stellen Zeer goed aan te bevelen
Jongeren Zeer goed aan te bevelen
Rondreizen Aan te bevelen
Wandelvakanties Aan te bevelen
Cultuurreizen Zeer goed aan te bevelen
Zonvakanties Zeer goed aan te bevelen
Wintersport Niet mogelijk op Rhodos
Naturisten Slechts één officieel naaktstrand; elders verboden
Kamperen Vrijwel geen kampeermogelijkheden
Luxe vakanties Aan te bevelen
Sportieve vakanties Aan te bevelen
Fietsvakanties Te doen, maar wordt weinig gedaan

Beste reisperiode
Van november tot en met april worden er vrijwel geen pakketreizen naar Rhodos aangeboden. In de toeristenplaatsen is dan ook weinig te beleven gedurende het winterseizoen.
Mei en juni zijn een aangename maanden om actief bezig te zijn op Rhodos en is het al aangenaam om aan het zwembad te liggen. Strandliefhebbers moeten nog wel rekening houden met relatief koel zeewater.
Juli en augustus zijn warm en zeer zonnig. Uitermate geschikt weer voor terras, strand, zwembad en andere buitenactiviteiten.
September is misschien wel de lekkerste maand. Overdag is het iets minder heet dan in juli en augustus en het zeewater is heerlijk op temperatuur. Terwijl in Nederland de kachels soms al weer aan moeten, kun je op Rhodos nog heerlijk genieten van een fantastische nazomer.
Oktober is nog steeds zeer aangenaam, maar de kans op neerslag en bewolking is alweer een stukje hoger dan in september. Ook merk je soms aan het personeel dat het seizoen er voor hen alweer bijna opzit.

Meer over weer & klimaat
Op klimaatinfo.nl lees je alles over het weer & klimaat van Rhodos.
 

Online boeken
Waarom nog naar een reisburo gaan? Via internet kun je tegenwoordig eenvoudig online alle aanbiedingen bekijken en online een vakantie boeken:

Rhodos vakantie via TUI

Auto huren
Om het eiland Rhodos optimaal te ontdekken is een huurauto superhandig. Het is vaak ook goedkoper dan losse excursies boeken via de reisleiding of op andere wijze. Om zeker te zijn van een auto en van de laagste prijzen kun je je auto het beste vooraf via internet reserveren. Een site waarop dat prima kan is EasyTerra Rhodos. Je huurt via een Nederlands tussenpersoon en betaalt vrijwel zeker de meest gunstige tarieven.

(C) Silver Media - alles over cookies op onze site